Sindi noored avavad suvehooaja koos Erich Kriegeriga

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25. juunil täitub Sindi välijõusaali ja -ujula ümbrus tegusate noortega.
25. juunil täitub Sindi välijõusaali ja -ujula ümbrus tegusate noortega. Foto: Gertrud Alatare/

Tegusad Sindi noored avavad vahetult pärast jaanipäeva mürtsu ja mölluga kohaliku väliujula ja -jõusaali hooaja.

Ühes mitme vähem tuntud artistiga saabub rahva tuju üleval hoidma lembelaulik Erich Krieger.

Aga nagu rõhutas üritust korraldava Sindi noortevolikogu juht Raido Nazarov, pole pidutsemine ettevõtmise ainus eesmärk. Samuti on oluline koguda teadmisi.

Nii on selle 25. juuni ürituse suurim rõhk osalejatele veeohutuse õpetamisel. Uppumisohtu sattunud hädalise päästmise suhtes jagab rahvale näpunäiteid turvafirma Articard. Sama ettevõte osutab Sindi väliujula juures vetelpäästeteenust kogu suve.

"Uppuja ei pruugi appi hüüda, kuna tal võivad olla krambid. Tahamegi juhtida tähelepanu, et kui on näha väiksematki kahtlust uppumisohus inimesest, tuleks tõtata talle appi," selgitas Nazarov. Et seda teha, on tarvis aga vajalikke teadmisi.

Kuna saabuvatel kohalikel valimistel saavad hääleõiguse inimesed, kel vanust vähemalt 16 aastat, löövad Sindi noored peoplatsil püsti demokraatia telgi. Seal panevad nad kirja Sindi linna probleemid, millest hiljem raadigi teavitada.

Välijõusaalides treenimist propageeriv Erik Naissaar näitab rahvale, milliseid trikke on võimalik treeninguseadmetel teha. Peale selle mängitakse korv-, võrk- ja rannajalgpalli ning ujutakse.

Kust võtavad noored motivatsiooni rahvale üritust korraldada? "Sindi on väike koht. Kõik teavad kõiki," rääkis Nazarov. "Sellises väikeses kohas meie endi rahvale üritust korraldada on ju igati tore."

Sindi noortevolikogu avab kohaliku väliujula ja -jõusaali hooaja kolmandat korda. Üritus on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles