Sõidueksamil põruja ootab järgmist katset kuu aega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõidu märk. Illustreeriv foto.
Õppesõidu märk. Illustreeriv foto. Foto: Tairo Lutter

Pikkade sõidueksamijärjekordade leevendamiseks eelistab maanteeamet nüüdsest sõidueksami aegu broneerides äsja autokooli lõpetanuid, A- ja B-kategooria korduseksamit saab sooritada, kui luhtunud katsest on möödas 30 päeva.

"Korduseksamid on üks nendest põhjustest, miks sõidueksamile soovijaist tekivad pikad järjekorrad. Äsja autokooli lõpetanud juhikandidaadid on oodanud nädalaid enda võimalust ja eksamile tulles võib saada neile saatuslikuks pikk paus sõidupraktikas," selgitas maanteeameti eksamikeskuse juhataja Risto Kasemäe.

"Nüüdsest registreerime sõidueksamile eelisjärjekorras autokooli äsja lõpetanud juhikandidaadi, korduseksamile saab registreerida 30 päeva möödudes ebaõnnestunud katsest," teatas Kasemäe. "Igal läbikukkumisel on oma põhjus(ed), juhikandidaadil tuleb oma oskusi veel lihvida ja selleks on mõistlik võtta lisatunde autokoolis või juhendajalt. Sõiduoskuste lihvimine nõuab omakorda lisaaega."

"Kui autojuhikandidaadid kohe eksamile saavad, on suurem tõenäosus, et nad selle läbivad, ja pikas perspektiivis võib see lühendada eksamijärjekordi," märkis autokoolide liidu juht Enn Saard.

Maanteeamet on selle aasta esimese viie kuuga vastu võtnud 11 528 sõidueksamit, millel kukkus läbi 4847 eksaminandi ehk 42 protsenti kõigist sooritajatest. Esmakatsel läbis sõidueksami 51 protsenti eksaminandidest ja teisel või enamal katsel 35 protsenti läbikukkujatest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles