Teadlased tahavad piirata trollimist Pärnu lahel

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alamõõduline kala tuleb merre tagasi lasta. Aga tihti on konksu neelanud kala vigastused sedavõrd tõsised, et vette laskmine elu ei päästa.
Alamõõduline kala tuleb merre tagasi lasta. Aga tihti on konksu neelanud kala vigastused sedavõrd tõsised, et vette laskmine elu ei päästa. Foto: Heli Shpilev

Keegi tea täpselt, mis saab õngekonksu otsast vabastatud kalast, kes vigastatuna vette tagasi lastakse, nagu kalapüügieeskiri nõuab, kui püütud isend on lubatust väiksem.

Seetõttu uurisid mereinstituudi teadlased kahel järjestikusel suvel, kui palju jääb paatide järel veetavate konksude otsa lubatud suurusega kohasid ja neid, mis oma väiksuse tõttu tuleb merre tagasi lasta. Selleks trolliti instituudi paadiga merd nii mullu kui tunamullu.

Kui uuringu tulemus kaluritele ja harrastuskalastajatele sel nädalal Pärnus kalavarusid käsitlevas arutelus teatavaks tehti, valitses nõutu vaikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles