Arborist Ravel Reiljan: Küsimus ei ole vaid ühes puus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kõrghaljastus. Pilt on illustreeriv.
kõrghaljastus. Pilt on illustreeriv. Foto: Ardi Truija

Tallinnas Haabersti hõberemmelga ümber toimuv pani lehe poole pöörduma arborist Ravel Reiljani, kelle kinnitusel on probleem laiem ja näitab, kuidas inimesed suhtuvad linnas kasvavatesse puudesse. 

Arborist Ravel Reiljani pöördumine:

Eesti puittaimede eluolust Haabersti remmelga näitel
Pean kohe alguses segaduste vältimiseks ütlema, et ma ei ole konkreetse puuga seotud probleemi süvenenud ega ise kohapeal vaatlemas käinud, kuid see ei olegi oluline, kuna artikkel puudutab teemat üldiselt.

Küsimus pole vaid ühes puus
Loomulikult on positiivne ja innustav näha inimesi, kellele puu elu korda läheb. Paraku ei ole küsimus vaid ühes puus. Samal ajal kui inimesed remmelga päästmise nimel vaeva näevad, tehakse kogu riigis raie- ja hooldushankeid, otsuseid, uusi töid. Raiesse määratakse ehk veel tähtsamaid puid ja hooldama hakkab kusagil ehk keegi, kellel ei pruugi hooldusvõtetest aimugi olla. Eesti koosneb paljudest omavalitsustest ja kahjuks on pea igas neist oma reeglid ja arusaamad, mille alusel puid raiesse või hooldusesse määratakse. Paljud neist puudest vajaksid eestkostet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles