Galerii: Pärnu raekojas mälestati kontserdiga dirigent Roman Matsovi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul astusid Pärnu raekojas Eesti riikliku sümfooniaorkestri kunagise dirigendi Roman Matsovi 100. sünniaastapäeva puhuks korraldatud mälestuskontserdil üles sopran Natalie Matsov-Evans ja pianist Kirill Lissijenko. 

Kontserdil kõlasid suurteosed niisuguste dirigentide nagu Händel, Verdi, Puccini, Lehar, Tšaikovski ja Rahmaninovi varasalvest.

Kontserdil üles astunud Matsov-Evans on Eestis sündinud sopran, kes lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA). Peale selle on ta õppinud Zourab Sotkilava juhendamisel Moskvas. Tema esimene ooperiroll oli Adina Donizetti ooperis „Armujook“. Samal perioodil kutsuti Matson-Evans solistiks Tallinna filharmoonia orkestrisse, millega ta käis paljudel kontserdireisidel, lauldes aariaid ja sopranipartii soolosid. Viimastel aastatel on ta esinenud mitmes Euroopa linnas. Kõige viimaste esinemiste hulka kuuluvad kontserdid Tallinnas ja Narvas, sooloesitus Londonis St. Matthew’s Churchis Westminsteris. Sel aastal on Matsov-Evans osalenud paljudel heategevuslikel esinemistel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles