Naisterannas päevitanud mees: Ma ei taha teisele poole randa minna, seal on p*derastid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisteranna lähedal luitel jalga puhkamas.
Naisteranna lähedal luitel jalga puhkamas. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Hoolimata randa üles pandud siltidest leidub endiselt mehi, kes ei näe midagi sobimatut selles, kui päevitavatest naistest mitu korda mööduvad või nende lähedal hoopis päikest võtavad. „Ega ma neid siin piilu,“ lausus naisterannas alasti päevitanud mees.

„Neid on siin pidevalt,“ kurtis pensionieas proua meeste üle, kes alasti päevitavaid naisi enda pilkudega rahule ei jäta. Ta ütles, et mehi näeb nii luidetel rohu vahel kui ka mere ääres kõndimas. „Iga päev ei jõua ju sellega tegelda,“ rääkis naine. Kuna piilujaid on väga palju, ei jõua ta neist igaühele loengut pidada, vaid proovib neist hoopis mitte välja teha.

„Üks asi on see, kui ta võtab siin eemal päikest. Aga on ju neid, kes jalutavad siit merd mööda muulini ja siis tagasi. Mis vabandus siis on? Kas tõesti ei saanud minna teist teed?“ küsis teine peesitav naine. „Ma ei saa aru, mis neile siin huvi pakub. Oleks veel, et noored tüdrukud. Aga ei, enamasti on ju siin vanemad naised,“ pidas ta sellist käitumist kummaliseks. 

Justkui naiste jutu kinnituseks nägime kohe mitut luidetel püsti seisvat alasti meest. Niisama palju kõndis mööda rannaäärt.

Luitel alasti seistes päikest nautinud mees võttis istet, kui ajakirjanikku ja fotograafi enda poole tulemas märkas. "Ega ma neid siin piilu ja siit hakkab juba naisterand lõppema,“ sõnas 40ndates saleda kehaehitusega ja pikka kasvu mees suitsupahvide vahel. Selles kohas päevitab ta teist aastat. Küsimusele, miks ta keskrannas päikest ei võta või rohkem muuli pool, kus ruumi jagub, vastas mees: „Ma ei taha teisele poole randa minna, seal on p*derastid." Seda, miks talle populaarne keskrand ei sobi, ta ei põhjendanud.

Pärnu muuli juurest keskranna poole suundunud fotoaparaadiga 30ndates soomlane, kes piltide uurimiseks naisteranna alguses luitel istet võttis, jäi Pärnu Postimehe küsimustele vastates napisõnaliseks. „Ma käisin muuli vaatamas,“ põhjendas mees, miks ta läbi naisteranna sammus. Küsimusele, kas ta plaažist möödudes ka mõnest päevitajast pildi tegi, vastas ta eitavalt, peites samal ajal fotoaparaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles