Ettevõtliku kooli konkursile laekus Pärnumaalt rekordarv edulugusid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" raames korraldatud edulugude konkursile "Õppimine on põnev!" laekus Pärnumaalt rekordarv edulugusid.

Pärnumaa koolid osalevad võistlusel neljandat aastat järjest, sel aastal tulid nad välja 24 edulooga.

Konkurss toob esile ja tutvustab laiemale auditooriumile ettevõtlikku hoiakut väärtustavate haridusasutuste tegevust. Edulood on seotud päriseluga, läbi põimitud õppekavaga ja toovad esile noorte vastutuse koolitöös. Nii tunnustavad programm "Ettevõtlik kool" ja maakondlike arenduskeskuste võrgustik koole ja lasteaedu nende ettevõtlikkuse eest, mis tihtipeale jääb kõrvaltvaatajal märkamata.

Pärnumaa edulugusid hakkab üle vaatama hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse (PEAK), Eesti kaubandus-tööstuskoja, Pärnu linna- ja maavalitsuse, Pärnumaa Rajaleidja keskuse, Innove ja Paikuse avatud noortekeskuse esindajad. Käesoleva aasta tipud selguvad juba augusti lõpuks, kolm paremat edulugu pääsevad edasi üle-eestilisele konkursile.

PEAK, Pärnu linnavalitsus ja Pärnumaa omavalitsuste liit annavad ettevõtlusnädalal oma maakonna esikolmikule üle preemiad: esikoht saab 300 eurot, teine koht 200 ja kolmas 150 eurot. Üle-eestilise konkursi finaal tuleb 12. oktoobril Haapsalu kutsehariduskeskuses haridusfestivalil.

Varem on üleriigilise konkursi finaali jõudnud ja tunnustust pälvinud Pärnu-Jaagupi põhikooli, Vändra gümnaasiumi, Pärnu ühisgümnaasiumi ja Tartu ülikooli Pärnu kolledži edulood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles