Ettevõtliku pärnaka konkursi võitjad kuuluvad Eesti paremate sekka

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremate hulka jõudis mitu Pärnu päritolu firmat, sealhulgas eelmisel kevadel ettevõtliku pärnaka konkursil Taimevalvuri ideega 3000eurose peaauhinna võitnud TaMi Automatics OÜ, mille asutajad on Tamar Nassar ja Mikro Metsaoru.
Paremate hulka jõudis mitu Pärnu päritolu firmat, sealhulgas eelmisel kevadel ettevõtliku pärnaka konkursil Taimevalvuri ideega 3000eurose peaauhinna võitnud TaMi Automatics OÜ, mille asutajad on Tamar Nassar ja Mikro Metsaoru. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Täna algab Pärnu keskraamatukogus ideevõistluse Prototron uue vooru avaseminar. See on 2012. aastal Swedbanki, Tehnopoli ja Tallinna Tehnikaülikooli loodud fond, mis pakub 10 000 euro suurust toetust nutikateks ideedeks, leiutisteks ja lahendusteks.

"Tänavune võistlus on viie aasta suurim. Laekus ligikaudu 300 ideed, millest pidime välja valima 200. On näha, et huvi on endiselt," rääkis Prototroni turundusjuht Kaydi Tomson. Esimest korda Pärnus toimuv koolitus on mõeldud 40 parema sekka jõudnud kavandite autoritele, kelle ettevõtete arendustöö ja ideede viimistlemiseks on kohal oma ala spetsialistid ja mentorid.

Paremate hulka jõudis mitu Pärnu päritolu firmat, sealhulgas eelmisel kevadel ettevõtliku pärnaka konkursil Taimevalvuri ideega 3000eurose peaauhinna võitnud TaMi Automatics OÜ. "Teadsime, et meie ideel on jumet. Uskusime enda tootesse ja meeskonda. Olime väga õnnelikud," kommenteeris edukamate hulka pääsemist ettevõtte üks asutajaid Tamar Nassar. Taimevalvuri puhul on tegemist hobiaednikele mõeldud automaatse kastmisseadmega, mis koosneb mulla niiskust mõõtvast juhtmevabast andurist, niiskuskindlas karbis juhtpuldist ja voolikuklapist.

TaMi Automaticsi taga on Nassar ja Mirko Metsaoru, kelle siht on luua taskukohased aiandusautomaatikaseadmed ja välja arendada intelligentne kasvuhoone. Hiljuti Pärnumaa ettevõtlusinkubaatoriga liitunud ettevõte on valmistub praegu Prototroni järgmiseks hindamisprotsessiks, kus selgub 20 paremat kavandit. "Võtame päev korraga. Keskendume kastmisautomaatikaseadmetele, ent töös on pH-d stabiliseeriv seade ning keskkonnanäitajaid ja ülekastmist jälgivad seadmed," rääkis Nassar. 

Prototroni ideekonkursi võitja avalikustatakse 7. septembril. Preemia kõrval autasustatakse võitjat kuuekuulise arenguprogrammiga Tehnopol Startup inkubaatoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles