Noorsportlased õppisid veeohutust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed harjutasid päästerõnga viskamist, mis ei olegi nii lihtne, kui kõrvalt vaadates tundub.
Lapsed harjutasid päästerõnga viskamist, mis ei olegi nii lihtne, kui kõrvalt vaadates tundub. Foto: Pärnu sõudekeskus Kalev

Eelmisel nädalal rääkisid Lääne päästekeskuse ennetajad Pärnu Kalevi sõudekeskuses noortele sportlastele veeohutusest.

Kuigi sõudjad on trennis pidevalt vee peal ja peaksid olema veeohutusnõuetega kursis, selgus koolituse käigus, et nende teadmised vajasid värskendamist ja ohuolukorrad läbiproovimist.

Koolitusel omandatut rakendati kohe. Lapsed ja treener harjutasid päästerõnga viskamist, mis ei olegi nii lihtne, kui kõrvalt vaadates tundub. Kui arvestada päästerõnga raskust ja seda, et hädasolijat ei tohi vigastada, oli tegu keerulise ülesandega.

Kuival maal panid osalejad vesti selga, kinnitasid selle täpselt nii nagu vaja, unustamata üliolulist jalgevaherihma, aga vees oli loetletut märksa raskem teha.

13aastase Jane-Riin Nõmmsalu arvates oli veeohutuskoolitus väga oluline ja vajalik. Enda kinnitusel teab ta nüüd, et vees on tunduvalt raskem päästevest selga panna. "Samal ajal kui vesti selga paned, pead ju ka ennast vee peal hoidma," põhjendas ta.

Veeohutuskoolituse idee tuli sõudekeskuse treeneril Reet Palm-Killingul. "Meile on meie laste turvalisus oluline treeningute kõrval kodus ja vabal ajalgi. Pärnus ei saa veekogudest üle ega ümber: ühel pool ju meri, teisel jõgi. Meie lapsed peavad olema teadlikud sellest, kuidas veeõnnetustest hoiduda ja õnnetuse korral käituda," selgitas treener koolituse vajalikkust.

Lääne päästekeskuse ennetaja Aigar Raja rääkis, et selliseid koolitusi on päästeamet pakkunud varemgi ja nendega jätkatakse. "Meile on oluline, et nii täiskasvanud kui ka lapsed mõistaksid ise, kui oluline on turvalisus veesõidukiga veel olles ja vee ääres. Paljud kahjuks ei teadvusta neid ohte, mida veekogud endas peita võivad. Võtke meiega julgelt ühendust, kui vajate õpetussõnu," soovitas Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles