Vallavanema tööta jäänud Sivar Tõnisson müttab aias

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“See on taluaedade püsik, tulinelk – vana lihtne talulill, mis on uuesti au sisse tõusnud,” sõnab Sivar Tõnisson.
“See on taluaedade püsik, tulinelk – vana lihtne talulill, mis on uuesti au sisse tõusnud,” sõnab Sivar Tõnisson. Foto: Urmas Luik

Rannamäe talu kerkib pika ja lookleva kruusatee lõppu nagu oaas, mis erineb ümbrusest kirevaleheliste põõsaste ja puudega heleda aia sees. Perenaine Liivi ja peremees Sivar Tõnisson jätavad istikutega jändamise, võtavad tööhoo maha ja koguvad ennast veidi.

“Minu vanemad on siin põlised, meie maja on ehitatud vanaonu maja varemetele. Sivar tuli Tartust, mina meelitasin ta siia. Oleme mõlemad agronoomi haridusega,” seletab Liivi, kuni mees jutujaole jõuab. “Olen hädavaevu jõudnud peenrad üle käia. Istikute tootmine käib, paljundamine ja pottitoppimine, aga siin ongi ju ajalooliselt aiandusega tegeldud: esivanemad pidasid puuviljaaeda ja müüsid õunu isegi Pärnusse.”

Pärast seda kui vastasrind Varbla kauaaegse vallavanema Sivar Tõnissoni ametist maha võttis, on ta ennast pühendanud kahele harrastusele: iluaiandusele ja fotograafiale. Mõlemaga hakkas ta tegelema koolipoisina, Tartu 2. keskkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles