Tööstuskvartal saab suure investeeringu

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervin Luuri sõnutsi säilitatakse postideni paljaks võetud hoonel katusel omanäoline klaastunnel.
Ervin Luuri sõnutsi säilitatakse postideni paljaks võetud hoonel katusel omanäoline klaastunnel. Foto: Mailiis Ollino

Nelja–viie aasta pärast ei näe Ehitajate tee äärse Pärnu kunagise kolhooside ehituskontori ehk KEKi kvartalis enam juhuslikult püsti pandud putkasid ega üksteise otsa kuhjatud autovrakke. Mõne poollagunenud maja asemele tuleb hoopis tänav. Kõik kole peab kaduma.

Viis ettevõtet plaanivad investeerida ajaloolisse Pärnu KEKi tööstuskvartalisse kümme miljonit eurot, et renoveerida Ehitajate tee äripargis nelja–viie aasta jooksul kõik hooned ja ehitada juurde mõni uus. Firmad panid seljad kokku, et kujundada endisaegne tööstuskvartal kohaks, kus keskmise suurusega ettevõtted saavad üürida ruume nii tootmiseks kui lao tarvis.

Õigupoolest on piirkonda korrastatud juba 2005. aastast, kui seal valmis esimene hoone. Tänavu aprillil lõpetati Savi 20 uue logistikahoone ehitus ja seal sees tegutseb juba mitu transpordiettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles