Reius ja Kilingi-Nõmmel tähistatakse maakaitsepäeva

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakaitsepäev. Foto on illustratiivne.
Maakaitsepäev. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Võidupüha tähistamine algab 22. juuni keskpäeval Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus ja jätkub maakaitsepäevaga 23. juunil Reius, kus saadetakse maakonda Rakveres paraadil presidendi jagatud võidutuli.

Reedel kell 10 kogunetakse Saarde vallasiseses linnas Kilingi-Nõmmes lipuväljakule, kus toimub võidupüha tseremoonia.

Esinejad on Kilingi-Nõmme muusikakoolist ja klubist ning Tali koolist. Vallavalitsus pakub eakatele tavakohaselt suveaias hommikukohvi. Klubis avatakse Naiskodukaitse 90. aastapäeva näitus, mida saab seal vaadata juuli lõpuni. Korraldatud on kaks bussiringi, nii et kaugemategi külade elanikud saavad pidupäevast osa.

Paikuse vallas Reiu puhkeküla kõrval algab maakaitsepäev kell 13, tegevusi jätkub väikestele ja suurtele, kuni Rakverest võidupüha paraadilt jõuab kaitseliitlasete tooduna kohale president Kersti Kaljulaidi läidetud võidutuli.

Maakaitsepäeval osalevad ja tutvustavad oma tööd Kaitseliit, politsei- ja piirivalveamet, päästeamet, häirekeskus, maanteeamet. Sindi tuletõrje selts sätib uudistajate ette oma varustuse ja seadmed. Mängib Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Saxon, naiskodukaitsjad hoolitsevad supijagamise eest.

Päev lõpeb pärast 16, kui võidutulest on süüdatud tõrvikud, et läita neist kodukohas jaanituli.

Eesti võitu Landeswehri üle Võnnu lahingus 23. juunil 1919 hakati riigipühana tähistama 1934. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles