Galerii: president osales Tori kirikus mälestustule süütamisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid osales täna Eesti sõjameeste mälestuskirikus võidupühale pühendatud jumalateenistusel, millel süüdati kiriku altaritulest mälestustuli, mille president jagab homme võidupüha paraadil Rakveres maakondade esindajatele.

Tänasel teenistusel mälestati Eesti eest langenuid, läkitati võidupüha paraadilinna teele tuli, mille õnnistas EELK emeriitpeapiiskop Andres Põder ja tähistati Eesti reservohvitseride kogu (EROK) 20. aastapäeva. Pärjad asetati vabadussõja sangarite ausamba jalamile Tori kalmistul.

Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse president, reservohvitser Jüri Kask kinkis Kaljulaidile graafilise lehe Tori kiriku vaatega. President soovis lühikeses sõnavõtus, et tee mälestuskirikusse ei rohtuks ja need uued jäljed, mis siia tulevikus tehakse, peaksid tulema rõõmuga teadmisest, et oleme riigina kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles