Ekstreemspordivõistlus lõpeb täna Pärnu muulil

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Eile päikeseloojangul anti Lahemaal start ekstreemspordivõistlusele, mis lõpeb täna Pärnu muulil. 

210 kilomeetri pikkuse rännaku stardipauk kõlab eile kell 22.42 Tammispea küla rannas.

Võistlejatel tuleb kogu teekond läbida ühe jutiga kolmel liikumisviisil: jala, jalgratta ja veesõidukiga. Võistkonnad võivad teekonna vabalt valida, kuid läbida tuleb kümme tuntud kohtades asuvat kontrollpunkti. Suuri maanteid pidi liikuda ei tohi – nii püütakse tagada raja looduslähedus.

Jalgsietapi pikkus on ligikaudu 40 kilomeetrit. Seejärel pakutakse võistlejatele Kõrvemaal kehakinnitust, misjärel asuvad nad ratastel ligemale 130kilomeetrisele retkele. Rattasõit lõpeb Jõesuu külas Pärnu ja Navesti jõe liitumiskohas. Sealt asuvad võistlejad kajakidesse või kanuudesse, et sõita mööda Pärnu jõge finišisse suvepealinna muulil.

Expedition Estonia toimub võistkondlikus arvestuses ja kõikidel tiimidel on GPS-seade, mille vahendusel saab reaalajas nende asukohta kaardil jälgida.

Peakorraldaja Timmo Tammemäe ütlust mööda saabub kiireim võistkond muuli alguses asuvasse finišisse eeldatavasti võidupüha keskpäeva paiku. Rahulikumalt kulgejaile on rada avatud 48 tundi.

Võistluse korraldab seiklusspordi võistkond ACE Adventure Team. Rajameister Silver Eensaare rääkis, et mullu rada proovides avanesid erilised vaated ja kogeti häid emotsioone.

Lahemaalt Pärnu liikuvad osalejad tunneb ära Expedition Estonia logo ja Eesti lipuvärvides numbrisildi järgi. Võistlejatel ei ole lubatud muud kõrvalist abi kasutada kui üksnes joogivarusid täiendada. Korraldajad lubasid silma kinni pigistada, kui võistlejatele šašlõkiampsu pakutakse.

Ekstreemspordivõistlusel osaleb 41 tiimi kokku 80 vapra osavõtjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles