Ringrajal tuleb põnev võistluspäev

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakrossi autode sõidud ringrajal pakuvad alati põnevaid vaatemänge.
Rahvakrossi autode sõidud ringrajal pakuvad alati põnevaid vaatemänge. Foto: Pille Russi

Pühapäeval kihutavad Eesti ja lähinaabrite autosportlased Audru ringrajal Erki Spordi superkrossi sarivõistluste kuuendal etapil Pärnu Auhinnapoe karikatele.

Kokku selgitatakse paremus 11 masinaklassis. Krossiautode taltsutajad jahivad superkrossi karikavõistluste punkte, Volgad ja tagaveolised Žigulid kihutavad lõunanaabrite Merevaigust Volga nimelise sarja etapil ja ajaloolised vormelautod sõidavad Eesti karikavõistluste arvestuses.

Võistluspäev algab kõigile klassidele treening- ja kvalifikatsioonisõitudega ja seejärel selgub paremus kahe sõidu tulemuste põhjal.

Võistluste peakorraldaja Eiki Eriste sõnutsi võistleb täispikal (3170 meetrit) ringil kuus masinaklassi: 2WD-vabaklass, Volga, VAZ-1300, VAZ-1600, Vormel Eastern ja Vormel Mondial. 2070 meetri pikkusel lõunaringil võistlevad superkrossi sarjas sõitvad noored, esi- ja tagaveolised autod, rahvakross ja 4WD-vabaklass.

Superkrossi karikasarjas on viie etapi järel noorteklassis liider Armin-Marlon Mängel, talle järgnevad Marko Andreas Muru ja Robin Altosaar.

Esiveoliste autode arvestuses juhib karikasarja Kristofer Lupp, teist positsiooni hoiab Simo Lind ja kolmas on Aivo Ojala. Tagaveoliste masinatega on enim punkte kogunud Marek Ild, talle hingavad kuklasse Kristjan Ojaste ja Andrus Vendel.

2WD-vabaklassi liidripositsiooni hoiab Erko Eriste, järgnevad Kristo Mägi ja Simo Lind ja 4WD-vabaklassi kolm kiiremat on Ameriico Jõffert, Ainar Arula ja Toomas Toome. Rahvakrossi klassis juhib karikasarja Margus Suigusaar, teisel tabelireal asub Karol Pert ja kolmandal Einar Heljand.

Traditsioonikohaselt lõpetab pika ja sündmusrohke võistluspäeva seitsme ringi pikkune superfinaal, kuhu pääseb iga masinaklassi kaks paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles