Jaaniõhtu tõi päästjatele hulga väljakutseid, muu hulgas põles parvsaun

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Lääne päästekeskuse pressiesindaja sõnas, et päästjatel oli hästi palju tegemist ja ekslike kutse kõrval esines tõsiselt võetavaid intsidente.

Kell 4.02 tuli teade, et Saarde vallas Välja külas on puhkenud tulekahju Peebu parvsaunal. Parasjagu külastajatega keset järve olnud alusel süttis vahelagi saunaahju korstna kõrval. Jaaniõhtut veetnud seltskond kustutas põlengu ise pulberkustuti ja veega. Keegi parvel olnutest viga ei saanud. Põlengu tõttu liikus saun kohe kaldale. Päästjad vaatasid koha termokaameraga üle, et varjatud tulekoldeid poleks.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja rääkis, et selline põleng võib alguse saada ülekütmisest või siis, kui küttesüsteem pole nõuetekohaselt ehitatud. 

Parvsauna omanik Peep Paimre kinnitas, et ehitusviga pole, kuid seltskond oli ahju 12 tundi jutti kütnud. Sellisel juhul läheb iga ahi üleliia kuumaks ja järgneda võib tulekahju. Seltskond olla ise kõnelnud, et viimased kaks tundi ei käinud keegi saunas, aga puid uhati aina alla.

Paimre ütlust mööda on parvel olemas tulekustutid, tuletekk ja pumbad.

Öösel kell 00.57 põles Saarde vallas Veelikse külas kaks üksteisest paarikümne meetri kaugusel asuvat mahajäetud maja. Üks neist oli suurem palkhoone mõõtmetega 7 x 12 meetrit ja teine 5 x 5meetrine abihoone. Päästjad tegid kustutustöid kella poole viieni varahommikul. Mõlemad hooned hävitas tuli suuremas osas.

Eile kell 15.12 teatati, et Kihnus põleb sadama juures kulu ja ohustab metsa. Lääne päästekeskuse pressiesindaja andmetel levis tuli lõpuks 60–70 ruutmeetril metsaalusel.

Kell 15.22 kutsuti päästjad Pärnus Mai 39sse, kus ühest korterist kostis suitsuanduri signaali. Koputamise peale ust ei avatud, ent korterist tuli toidu kõrbemise lõhna. Pärast selgus, et inimene oli küll kodus, aga otsis võtit, avamaks uks. Toitu valmistades oli põlema süttinud lõikelaud. Päästekeskuse pressiesindaja osutas, et seestpoolt ust lukustades pole mõistlik võtit peitu panna. 

Häädemeeste vallas Metsapoole külas oli kella 16.45 ajal lõkkest süttinud kulu, ent kohapeal olnud inimesed said kustutamisega oma jõududega hakkama.

Oli paar sellistki kutset, kui arvati, et midagi põleb, aga tegelikult oli tehtud jaanituld ja inimesed olid lõkke ümber.

Päästjad kutsuti kahele liiklusõnnetusele. Täna kell 8.19 põrkas Pärnus Papiniidu tänaval suunaga Energia tänava poole kokku kaks autot. Politsei fikseeris olukorra, päästjate ega kiirabi abi vaja ei läinud.

Eile õhtul sõitis autojuht Vändra vallas Kurgja külas Laupa– Suurejõe maantee 11. kilomeetril tee auku ja lõhkus sõiduki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles