Kevin Saar võitis Saksamaal EM-etapi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Saar pjedestaali kõrgeimal astmel.
Kevin Saar pjedestaali kõrgeimal astmel. Foto: Erakogu

Mullu Pärnumaa parima tehnikasportlase tiitli teeninud 17aastane krossisõitja Kevin Saar (Pärnu Motoclub, Catwees Honda Racing) võitis möödunud nädalavahetusel Saksamaal Vellahnis quadracer`ite Euroopa meistrivõistluste teise etapi.

Saar võitis nii esimese kui teise finaalsõidu raskete tingimuste kiuste: vihm oli raja enne finaalsõite väga poriseks ja libedaks teinud, kogu päeva sadas. "Sõideti taas kõige kõrgemate rehvidega, et sügavates soontes ja libedaga hakkama saada," kommenteeris Saar. "Esimese sõidu stardikurvis toimus kerge madistamine, kuid tulin sellest esimesena välja. Võtsin algul väga rahulikult, et eksimusi vältida."

See õnnestuski ja finišijoone ületas Saar esimesena. Teises sõidus kordus sama stsenaarium. Saar edestas mõlemas sõidus lähimat konkurenti ligi minutiga. Soomlane Jani Tanhuanpää oli etapi kokkuvõttes teine ja Roman Gwiazda (Poola) kolmas.

Kokku on Euroopa meistrivõistluste kavas kuus etappi. Esimesel etapil Hollandis Saar tehniliste probleemide tõttu tulemust kirja ei saanud. Järgmine EM-etapp sõidetakse 13. augustil Lätis Stelpes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles