Pärnakad aitasid koondise ajaloolise saavutuseni

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Eesti noortekoondis.
Võidukas Eesti noortekoondis. Foto: Erakogu

Eesti kuni 17aastaste noormeeste võrkpallikoondis võitis Ukrainas Ida-Euroopa võrkpalli assotsiatsiooni (EEVZA) meistrivõistlustel kõik mängud ja noppis turniiri üldvõidu. Suur roll oli viiel koondisse kuulunud pärnakal.

Pärnu võrkpalluritest mängisid võidukas tiimis Märt Tammearu, Allar Keskülla, Richard Voogel, Mattias Rahuoja ja Andero Karuks. Koondist juhendas Pärnu spordikooli meeskonna treener Toomas Jasmin.

Tegemist on ajalooolise saavutusega, sest kunagi varem ei ole ükski Eesti koondis EEVZA meistrivõistlustel esikohta pälvinud.

Reedel EEVZA meistrivõistlustel nii Gruusiat kui Lätit ja laupäeval Leedut kolmes geimis võitnud Eesti võistkond pidas pühapäeval Ukrainaga viiegeimise põnevuslahingu, saavutades raske 3:2 (17, –22, 18, –24, 12) paremuse. Läti vastu 21 ja Leedu vastu 20 punkti kogunud Tammearu oli pidurdamatu ukrainlastelegi, panustades võitu üleplatsimängijana 32 punkti. 23ga plussi jäänud Tammearu lõi 54protsendise efektiivsuse juures punktiks 26 tõstet, lisas ühe blokipunkti ja koguni viis pallinguässa. Teda toetas Karuks 11 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles