Komisjon eraldaks Rail Balticule kolmandast taotlusest kolmandiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal. Foto: Rail Balticu Pärnu maakonnaplaneering

Euroopa Komisjon tegi ettepaneku eraldada Rail Balticu projektile kolmandas taotlusvoorus küsitud 313,3 miljoni euro asemel 110,5.

Komisjon tegi liikmesriikidele ettepaneku eraldada 2,7 miljardit eurot 152 oluliseks transpordiprojektiks, et toetada konkurentsivõimelist, keskkonnasäästlikku ja ühendatud liikuvust Euroopas. Rail Balticule mõeldud 313,3 miljonist läheks 98,4 miljonit Leedule, ligikaudu seitse miljonit Lätile ja 5,2 miljonit Eestile.

"Taotlejaid oli väga palju, projekte ka. See, et Rail Baltic jätkuvalt sellest rahastuse saab, ei olnudki üldse arvestatud. Me millalgi ei teadnudki, et tuleb veel kolmas võimalus. See positiivne otsus," ütles Rail Baltic Estonia OÜ tegevjuht Indrek Orav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles