Pildid: Kabli Päikeseloojangufestival algas retkega väekatesse paikadesse

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümnendat aastapäeva tähistava Kabli Päikeseloojangufestivali avaüritus viis avastama piirkonna müstilisemat poolt.

Ekskursioonile Häädemeeste väekatesse paikadesse tuli eile kokku umbkaudu 30 huvilist. Kolm tundi kestnud retk viis Rannametsa luidete iidsele ohverduspaigale, Tõotusemäele. Giid Kaire Käära jutustas vanade eestlaste ohverdamispaikadest ja kommetest. Oma ohvripaela ühes salasoovidega jätsid pühapaika kõik rühma liikmed.

Rahvapärimuse järgi olid võõramaalased tormihädas ja kapten lubas, et kui inimesed pääsevad, ehitab ta pühakoja. Peagi silmati mäe tippu ja inimesed pääsesid. Sellest tulebki mäe nimi.

Häädemeeste kirikus võttis ekskursandid vastu doktor Ivo Kolts, kes on uurinud sealse ranna seletamatuid nähtusi. Kolts on teinud Häädemeeste ufost mitu filmi.

Jaagupis ootas psühholoog ja alternatiivterapeut Anne Linnamägi, kes tutvustas Jaagupi rannakivide tervendavat väge. Igaüks sai tunnetada ja leida terapeudi abiga üles oma tervendava kivi.

Kellel sel korral ekskursiooniga ühineda ei õnnestunud, avaneb järgmine võimalus juulis.

Juuli lõpuni kestev Päikeseloojangu festival pakub kontserte, rannapidusid, vestlusi, kohtumisi, näitusi, kirjandus- ja filmisündmusi, mida jagub pea igasse päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles