Rändkarikas läks tänavu Suurbritanniasse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu 14. maratoni läbinud Jonathan Rosenbrier jahtis Pärnus isiklikku rekordit, kuid paraku tuli tugeva vastutuule tõttu tippmargist suu puhtaks pühkida. Vaatamata sellele jäi britt jooksuga rahule ja kiitis rajameistreid.
Elu 14. maratoni läbinud Jonathan Rosenbrier jahtis Pärnus isiklikku rekordit, kuid paraku tuli tugeva vastutuule tõttu tippmargist suu puhtaks pühkida. Vaatamata sellele jäi britt jooksuga rahule ja kiitis rajameistreid. Foto: Madis Sinivee

Üks britt ees, 88 eestlast järel – selline vaatepilt avanes möödunud neljapäeval kuuenda Pärnumaa võidupüha maratoni finišis. Pärast britti ja trobikonda eestlasi jõudsid võõramaalastest üle lõpujoone veel tšehh, lätlane ja kaks soomlast.

“Jooksu muutis raskeks asjaolu, et pidin 40 kilomeetrit üksi jooksma,” tunnistas 42 195 meetri pikkuse jooksu võitja Jonathan Rosenbrier finišis. Suurbritannia esindajal kulus maratoni läbimiseks kaks tundi, 39 minutit ja 12 sekundit. Ta edestas lähimat konkurenti üle kuue minutiga.

Briti maratoonar sai jooksu võiduga aastaks enda valdusesse Eesti sõjameeste Pärnumaa ühenduse välja pandud unikaalse rändkarika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles