Kuraatorid ohjavad piduliste armeed

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reine Tapi sõnutsi on pikalt kestnud ettevalmistused olnud edukad, nüüd saab tulemust nautida.
Reine Tapi sõnutsi on pikalt kestnud ettevalmistused olnud edukad, nüüd saab tulemust nautida. Foto: Ants Liigus

Mil moel toimuvad sajad eelproovid kõikjal Eestis või kuidas jõuavad kümned tuhanded laulu- ja tantsupidulised õigeks ajaks Tallinna? Selle eest hoolitsevad laulu- ja tantsupeo kuraatorid, kes aastast aastasse aitavad kohapeal suurpeoks valmistuda. Pärnu linnas on selles rollis noorsoonõunik Reine Tapp ja maakonnas kultuuri- ja tervisenõunik Eha Ristimets.

Ristimetsa sõnade kohaselt aitab kuraator Pärnumaa kollektiividel peoks ette valmistuda, on oluline infolüli peol osalejate ja korraldusmeeskonna vahel. Ristimets rääkis, et tema ja linna kuraator Reine vastutasid eelproovide graafiku ja proovide toimumise eest. Teatavasti oli kaks eelproovi nii tantsijatele kui lauljatele.

Peale selle haldavad nad kollektiivide andmeid laulu- ja tantsupeol osalejate registrites, otsivad maakondliku komisjoni ja staapide liikmed peo ajaks. Staapi kuuluvad meditsiiniõed ja arst, turvatöötajad ja majutajad koolides. “Seisame hea selle eest, et kõigil oleks info, koht, kus magada, pesta ja süüa, toidutalongid ja käepaelad, et nad tunneksid end peol hoituna ja turvaliselt ning saaksid nautida suurt pidu,” lisas Ristimets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles