Eesti parimad ohutusjärelevalvajad töötavad Lääne päästekeskuses

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti ohutusjärelevalve kutsemeisterlikkuse võistlustel said esikoha Lääne päästekeskuse inspektorid.
Päästeameti ohutusjärelevalve kutsemeisterlikkuse võistlustel said esikoha Lääne päästekeskuse inspektorid. Foto: Lääne päästekeskus

Vahetult enne jaanipühi selgitati Viljandimaal välja päästeameti parimad ohutusjärelevalves. Nii individuaalses kui võistkondlikus arvestuses võidutsesid Lääne päästekeskuse inspektorid.

Individuaalse esikoha saavutas Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektor Karmo Näkk, kelle ülesanne on tulekahju tekkepõhjuseid välja selgitada. Kolmanda koha viis koju Saaremaale Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo ehitusvaldkonna juhtivinspektor Margo Kubjas. Teiseks tuli Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtinspektor Ergo Manninen.

Võistkondlikult astusid Lääne päästekeskuse kaks võistkonda samadele poodiumikohtadele. Päeva kõige magusama auhinna võttis endaga kaasa tiim koosseisus Tiiu Varik, Erti Suurtalu (Raplamaa), Georg Kalde ja Raido Mets (Pärnumaa). Samas kategoorias võitsid pronksi Piret Sarapuu (Läänemaa), Alari Tõnissoo, Karmo Näkk (Pärnumaa) ja Margo Kubjas (Saaremaa). Teise koha saavutasid Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalvajad.

Võistlustest võtsid osa inspektorid kõikidest päästekeskustest, kokku seitse tiimi. Mõõtu võeti kaheksal alal, alustades üldiste ja erialaste teadmiste kontrolliga. Edasi pandi ennast proovile tuleohutuspaigaldiste tundmises, kemikaaliohutuses, nii klientide kui ka meediaga suhtlemises. Peale selle tuli läbida ohutusjärelevalve takistusrada, kus tuli lahendada inspektori töös ettetulevaid ülesandeid. Veel tuli etteantud materjalide põhjal tuvastada tulekahju tekkepõhjus, näidata oma ohutut sõiduoskust ja anda kannatanutele esmaabi.

Lääne päästekeskuse juhi Ivar Kaldasauna sõnade kohaselt oli see mitmekülgne võistlus, kus pandi proovile nii osavõtjate loovus kui ka tehniline taiplikkus, ohuteadlikkus ja eriteadmised.

"Laia ampluaaga ülesanded toovad esile sellele ametialale omased, praegusest ühiskondlikust arengust tulenevad kõrged ootused. Ammu on möödas aeg, kui järelevalveinspektor oli üksnes normipõhine bürokraat. Nüüdne ühiskond eeldab inspektorilt avatud ja paindlikku kliendipõhist lähenemist, leidmaks koos parim lahendus," selgitas päästekeskuse juht ohutusjärelevalve töö iseloomu. "Usun, et Lääne-Eesti inimesed võivad magada kõige rahulikumalt, sest nende ohutuse nimel töötavad parimad ohutusjärelevalve inspektorid."

Päästeameti ohutusjärelevalve kutsemeisterlikkuse võistlusi peeti üle-eestiliselt esimest korda. Lääne päästekeskus on parimaid sel alal välja selgitanud juba aastast 2015. Tänavustegi võidumeeste seas on eelmiste mõõduvõttude üldvõitjad Georg Kalde (2015) ja Erti Suurtalu (2016).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles