Aino Siebert: Schulzi lootus saada liidukantsleriks kahaneb

Aino Siebert
, veebilehe Das Baltikum-Blatt toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino Siebert.
Aino Siebert. Foto: PP

Martin Schulz valiti 19. märtsil erakorralisel parteikongressil Berliinis ühehäälselt sotsiaaldemokraatliku erakonna (SPD) liidukantsleri kandidaadiks. Bundestagi valimised toimuvad 24. septembril.

Veel kevadel olid sotsid joovastunud sellest, et nende senine juht Sigmar Gabriel, nüüd edukas välisminister, loovutas vabatahtlikult oma tooli Euroopa Parlamendi ekspresidendile. Aga pärast valimisi Saksamaa rahvastiku arvult suurimal Põhja-Reini–Vestfaali liidumaal selgus, et Würseleni kunagisel ülemlinnapeal (1987–1998) Schulzil pole väljavaateid saada valitsusjuhiks.

Põhja-Reini–Vestfaali peaminister Hannelore Kraft võttis vastutuse SPD dramaatilise valimiskaotuse eest. Siiski on selge, et kaotada liidumaal, kust Schulz ise pärit ja kus kristlikel demokraatidel polnud palju šansse osutuda valituks, ei olnud võimalik Schulzi efektita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles