Maria talus pandi proovile ratsanikud ja hobused

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maria talus võisteldi esimest korda kestusratsutamises, ratsarännakul pandi maastikul proovile nii ratsuri kui hobuse oskused.

Maria talu peremees ja hobusekasvataja Enn Rand kõneles, et kestusratsutamine on maailmas ja Eestiski kiiresti arenev spordiala, kus päevaga läbitakse maastikul 40–160 kilomeetrit. Hobuse konditsiooni ja võimekust kontrollib veterinaararst vähemalt iga 40 kilomeetri järel. Võidab paar, kes läbib vahemaa kiireima ajaga.

Seekord oli stardis 16 võistluspaari, kes läbisid 16–80 kilomeetrit. Araabia tõugu hobusel Nilsson Ox võitis karika Annabel Kaldvee Tartu ratsakoolist, nende keskmine kiirus 48kilomeetrisel distantsil oli 17,11 kilomeetrit tunnis. Araabia poolvereliste hobuste karikasõidu võitis samal distantsil Brenda Prants klubist Estonian Endurance Riding ratsul Assman. Paari keskmine tunnikiirus oli 19,13 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles