Valter Parve: Osaline hansapäevadel

Valter Parve
, Pärnu linnavolikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parve.
Valter Parve. Foto: PP

Juuni keskel tulid Hollandi linna Kampenisse kokku ligikaudu 100 linna esindajad 14 riigist, et korraldada tänavused rahvusvahelised hansapäevad, mis olid järjekorras juba 37. Sedasorti kokkusaamiste organiseerimine käib külakorda ja Pärnul avanes võimalus olla võõrustaja rollis 2010. aastal, enne seda käidi mujal kogemusi hankimas.

Aastani 2030 Pärnule järgmist võimalust olla sedavõrd mastaapse peo peremehe rollis küll ei paista, kuid oma hansapäevad tulevad meil ikka ja teistelt linnadelt on alati midagi õppida. Pealegi ootab rahvusvahelise suhtlemise tava pärnakatelt, et kui meie peole tuldi, oleks ilus samaga vastata ja nii on Pärnu esindus püüdnud jõudumööda kohal käia. Eelmisel aastal näiteks Norras ja nüüd Hollandis.

Küllap on oluline nii ametlik kui mitteametlik suhtlus linnapeade tasemel ja ehk loovad Romek Kosenkraniuse kontaktid võimalusi meie linnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles