Segeri kahjuhüvitiste vaidlus läks maakohtule tagasi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger.
Mikk Seger. Foto: Ants Liigus

Riigikohus saatis kolme noormehe surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamise eest vangistatud Mikk Segeri vastu esitatud kahjuhüvitiste vaidluse uueks arutamiseks Pärnu maakohtule.

Riigikohtu kriminaalkolleegium tühistas eile täies ulatuses Pärnu maakohtu mullu 21. juuli ja Tallinna ringkonnakohtu eelmise aasta 9. novembri kohtuotsused, millega lahendati Segeri (24) vastu esitatud tsiviilhagisid, vahendas ERRi uudisteportaal.

Riigikohus märkis, et tulenevalt kriminaalmenetluse seadustikust oleks pidanud maakohus lahendama kannatanute tsiviilhagisid kolmeliikmelises kohtukoosseisus, sest tegemist oli esimese astme kuriteo kriminaalasjas esitatud tsiviilhagidega.

Et maakohtus lahendas kannatanute tsiviilhagisid kohtunik ainuisikuliselt, rikkus ta oluliselt kriminaalmenetlusõigust. Samuti jättis ringkonnakohus ekslikult tühistamata maakohtus ebaseadusliku kohtukoosseisu poolt tehtud otsuse, nentis riigikohus.

Süüdistuse järgi kihutas 2,34promillises alkoholijoobes Seger 2006. aasta 13. augusti õhtul Hondaga Pärnu poolt Rakvere suunas ning põrkas Vändra lähedal kokku kõrvalteelt peateele sõitnud Chrysler Visioniga, milles hukkusid 17aastane Tauri, 22aastane Siim ja 24aastane Raino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles