PPA Pärnu teeninduspunkt on erandkorras homme avatud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäevaks, 1. juuliks tuleb uuendada enne 2014. aasta oktoobri keskpaika välja antud ID-kaartide sertifikaati, et tagada dokumentide turvalisus. Lääne prefektuuris on homme avatud needki teenindussaalid, mis tavaliselt reedeti suletud.

Suur hulk inimesi asus sertifikaate uuendama sel nädalal, mistõttu on järjekorrad politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenidussaalides pikad.

PPA tuletab meelde, et sertifikaate on võimalik kauguuendada aadressil www.id.ee ja seda võimalust tasub kasutada. Süsteemis võib tekkida tõrge, kui liiga palju inimesi proovib sertifikaati ühel ajal uuendada, nii et toimingut ei saa lõpetada. Tõrke korral soovitab PPA protseduuri 10–15 minuti pärast uuesti proovida.

Kui see ei õnnestu ka siis ja rakendus palub pöörduda PPA teenindusse, on selle tarbeks Lääne prefektuuris homme avatud kõik need teenindussaalid, mis tavapäraselt reedeti kinni. Pärnu teenindussaal on 30. juunil avatud 9–17.

Kel vaja teenindusse pöörduda uue ID-kaardi taotlemiseks, saab sedagi teha mugavalt ja kiiresti e-taotluskeskkonnas, vältides niimoodi pikka järjekorda. Otselingi taotluskeskkonda leiate politsei kodulehel Politsei.ee.

ID-kaart jääb kehtima pärast 1. juulit, saab teha kõiki isikutuvastamise toiminguid, kuid uuendamata sertifikaat võib kaasa tuua takistusi e-teenustesse sisse logides, kasutades internetilehitsejat Google Chrome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles