Rainer Aavik: Pärnu jalgrattateede võrgustik areneb

Rainer Aavik
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Aavik.
Rainer Aavik. Foto: PP

Kui võrrelda Pärnu linna kergliiklusteede võrgustiku seisu 2011. aastal, mil esimest korda Pärnu linna jalgrattureid loendati ja küsitleti, on muutus märkimisväärne.

Aastate jooksul on lisandunud 22 kilomeetrit kergliiklusteid. Pea igal aastal on valminud mõni lõik. Kahe silla vahelisel alal on välja ehitatud Jaansoni rada, mis on tähtis nii vaba aja veetmise kui liiklemise seisukohast. Linna läbiva riigimaantee rekonstrueerimise pärast on välja arendatud Pärnu linna “väikest ümbersõitu” ümbritsev kergliiklusteede võrgustik. Mai kergliiklustee valmimisega on võimalik vändata jõe ja mere äärsel rajal.

Linn kavandab lähiajal 15 kilomeetrit kergliiklusteid. Kui eelmiste aastate arendustegevus on loonud soodsad võimalused pigem vaba aja veetmiseks ja tervisespordiks, on tulevaste teede peaeesmärk parandada ühendust ümbritsevate valdadega ja linnas sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles