Maanteeamet: tunnelite väljaehitamine on plaanis, kuid selle teostumine pole veel kindel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee.
Ehitajate tee. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu ütles, et Ehitajate tee kolme tunneli kiirkorras väljaehitamine ja liiklusohtlike poolkaarte likvideerimine on maanteeametis eesmärgiks võetud, kuid kas see plaan teostub, pole veel sajaprotsendiliselt kindel.

„Maanteeamet uurib praegu, kas lihthangete korraldamine väljaspool suurt hanget on kõigi seadustega kooskõlas,“ märkis Kasesalu. „Praegu käib töö selle nimel, et see plaan teostuks.“

Maanteeameti pressiesindaja tunnistas, et kolme tunneli ehitamine väljaspool Pärnu ümbersõidutee ehitamise riigihanget võib tõsta ümbersõiduteel toimuvate ehitustööde maksumust, ent liiklusohutuse ja -mugavuse seisukohalt oleks see kindlasti otstarbekas.

"Väga oluline on ajategur, sest sellisel moel võidaksime paari-kolme kuu jagu suvist ehitusaega – ainult suure hankega jätkates läheks kõige magusam ehitusaeg lihtsalt kaotsi,“ lisas Kasesalu.

Kasesalu ei soostunud ütlema, milline oleks kolme tunneli väljaehitamise umbmääranegi hind, sest hanget pole veel välja kuulutatud ja detailsem info, milliseid töid oleks vaja teha, puudub.

Kohtumisel tõdeti, et optimistliku prognoosi kohaselt taastuvad tööd kogu trassi ulatuses uue hanke alusel käesoleva aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles