Vihm tükib laulu- ja tantsupeole

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Noorte Laulu- ja Tantsupidu 2017
Tallinn Noorte Laulu- ja Tantsupidu 2017 Foto: Ardi Truija

Riikliku ilmateenistuse viimase info kohaselt võib ilm täna peolisi kostitada vihmahoogude ja tugeva tuulega, mis võib puhuda kuni 18 meetrit sekundis. Homme ning pühapäevasel rongkäigu ja laulupeo päeval peaks ilm aga paranema ja suure tõenäosusega saab läbi pealinna marssida kuivas.

"Tänane ilm kahjuks peolisi ei hellita. Prognoosid näitavad, et ennelõunal tibutab ja pärastlõunast jõuavad Tallinna juba tugevamad sajuhood. See tähendab, et tantsupeo esimene etendus möödub paraku vihmasajus ja pealtvaatajad peaksid ennast soojalt riidesse panema ning varuma vihmakeepe," selgitas riikliku ilmateenistuse sünoptik Ele Pedassaar. Tema sõnutsi on tuul täna tugev ja kohati isegi tormine, ilm jahedavõitu.

Homme hakkab aga tuul järele andma ja vihmgi teeb pikemaid pause, mis tähendab, et tantsupeo teise ja kolmanda etenduse ning rahvamuusikapeo ajal võib ilm hea püsida ja vaid korraks peolisi kasta.

Pühapäeva hommikul, kui toimub rongkäik, on ilmateenistuse andmetel suur tõenäosus, et vihma ei saja, ja lootust on, et päikegi võib korraks peolisi tervitada. Peo algusajaks võivad aga sajuhood siiski kohale jõuda. "Uued vihmahood saabuvad kella 14 ajal. Ajutisi sagaraid võib kohati tulla õhtul. Seevastu on õhk üpris soe, isegi üle 20 kraadi," ütles Pedassaar.

XII noorte laulu- ja tantsupeo meeskond tuletab peo eel meelde, et pealtvaatajate heaolu silmas pidades ei pääse peo ajal nii tantsu- kui ka lauluväljakule vihmavarjudega. Koju tasuks jätta muud esemed, mis võivad häirida või ohustada ülejäänud peolisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles