Kablis avatakse hoovid, põllud ja häärber

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kablis saab päikeseloojanguid nautida muusika ja luule saatel. Sel aastal astuvad üles Vaiko Eplik, Liis Lemsalu ja Naised Köögis.
Kablis saab päikeseloojanguid nautida muusika ja luule saatel. Sel aastal astuvad üles Vaiko Eplik, Liis Lemsalu ja Naised Köögis. Foto: Ardi Truija

Kabli Päikeseloojangu festival peab kümne aasta juubelit ja selle puhul avavad kablilased oma koduõue.

Sisse võib astuda Malle Alunurme hoovi, kust külastajale vaatab vastu 3000 eksliibrist ja veel hulk miniraamatuid ja -aabitsaid, mida ta kogub. Keda tõmbab põllule, seda kutsub kohalik pere vaatama, kuidas paisuvad köögiviljad. Purjelaevandushuvilistele räägib Veio Jakobson Kabli purjelaevanduse ajaloost. Uudistada saab iluaedu ja imetleda kohalikku näputööd. Eriline on kapten-reeder Marksoni 19. sajandi lõpust pärit häärber, milles kõik huvilised saavad väikse tiiru teha. Kel päeva peale kohvi- ja koogiisu peale tuleb, kiikab kodukohvikusse. Festivalihoove on kokku kümne ringis.

Hoovid on avatud hilise pärastlõunani. Kes aga nii vara kohale ei jõua, saavad end sättida õhtusele sadamakõrtsipeole. Juubelitralli jääb lõpetama päikesetõusukontsert, mis mõeldud neile unetuile, kel silm kella kolme ajal öösel veel kinni ei vaju. Peale mõnusa muusika pakutakse pannkooki ja kohvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles