Kohus ei rahuldanud Ringmaa hagi kümne aasta taguse Pärnu Postimehe artikli asjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa kohtu ees.
Märt Ringmaa kohtu ees. Foto: Peeter Langovits

Tartu maakohus ei rahuldanud reedel kurikuulsa pommimehe Märt Ringmaa hagi AS Eesti Meedia vastu, leides, et Eesti Meedia omanduses Pärnu Postimees ei ole ligikaudu kümme aastat tagasi avaldatud artiklis Ringmaa kohta väärandmeid avaldanud.

Vanglas pikka karistust kandva 79aastase Ringmaa kohtule esitatud hagiavalduse järgi avaldas Pärnu Postimees 2006. aasta 28. septembril artikli "Märt Ringmaa hingel on seitse inimelu". Artiklis on kirjutatud, et Ringmaa kontos on seitse hukkunut ja kuus vigastatut. Ringmaa arvates saab lugeja nimetatud väidetest aru, et ta on süüdi seitsme inimese tapmises ja kuue inimese vigastamises. Ometi ei ole Ringmaa Harju maakohtu 2009. aasta 23. septembri kohtuotsusega süüdi tunnistatud isiku tapmise või talle kehavigastuse tekitamise eest.

Seetõttu leidiski Ringmaa, et ajalehes esitatud väited on väärad selle kohta, justkui ta oleks kedagi tapnud või kellelegi kehavigastusi tekitanud. Ringmaa palus kohtul kohustada Eesti Meediat avaldama kahe nädala jooksul kohtulahendi jõustumisest avaldatud andmetega samal viisil ja samas kohas järgmise sisuga teate: "Teade ebaõigete andmete esitamisest. Teatame, et ajalehes Pärnu Postimees ilmunud artiklis "Märt Ringmaa hingel on seitse inimelu" avaldatud faktiväited "Märt Ringmaa hingel seitse inimelu" ja "Märt Ringmaa kontos on seitse hukkunut ja et ta on põhjustanud inimestele vigastusi" on ebaõiged."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles