Osa rattureid eirab reegleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Peremehe sõnutsi kiputakse Kesklinna silla keelumärki tihti eirama.
Sander Peremehe sõnutsi kiputakse Kesklinna silla keelumärki tihti eirama. Foto: Mailiis Ollino

Ilusad ilmad ja turismihooaeg toovad linnatänavatele tavapärasest enam kaherattalisi. Tihti aga unustatakse, et liiklusreeglid kehtivad jalgratturitelegi.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnutsi juhtuvad jalgratturitega õnnetused peamiselt nende hooletuse tõttu. “Võib arvata, et jalgrattaga sõitmine annab vabadustunde, sest liigelda saab kiiremini kui jalakäija ja sõita seal, kus autoga ei tohi,” kõneles ta. “Peale selle on jäänud mulje, et osa jalgrattureid arvab, nagu kehtiksid liiklusreeglid ainult autojuhtidele.”

Peremehe ütlust mööda on seda eriti märgata turismihooajal, kui linna tulnud külalised sõidavad vastu liiklusvoolu või satuvad liiklussituatsiooni, kuhu reegleid järgides ei juhtutaks. “Osa jalgrattureid eirab teel paiknemise või manöövrite sooritamise reegleid või fooritulesid, pööretel ei anna suunamärguannet,” seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles