Ehitajate teel plaanitakse esmalt ehitada tunnelid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile kohtunud Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko olid ühel meelel, et Pärnu ümbersõidutee ehitusel tuleks Ehitajate teel liiklusohutuse tagamiseks ja liikluse normimiseks lähikuudel rajada tunnelid ja kaotada liiklust häirivad ajutised poolkaared.

Maanteeameti peadirektor ja linnapea olid sama meelt, et vältimatu on kolme tunneli ehituse lõpuleviimine ja nendest ülesõidu loomine võimalikult kiiresti lihthanke korras, teatas Pärnu linnavalitsuse avalike suhete juht Maria Murakas-Ollo. Tunnelite valmimise järel kaovad teelt ohtlikud poolkaared.

„Kui õnnestub kahe-kolme kuu jooksul lõpuni ehitada kolm tunnelit ja ehitada tee nendest ülesõitmiseks, on loodud praegustes tingimustes miinimum, aga ka maksimum, mida väljaspool suurt hanget saavutada võib. Sellega on loodud sisuliselt tee remondi eelsed liiklusolud ja normaalne liiklus tagatud,“ ütles Kivimägi.

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu lausus, et Ehitajate tee kolme tunneli kiirkorras väljaehitamine ja liiklusohtlike poolkaarte likvideerimine on maanteeametis eesmärgiks võetud, kuid selle plaani teostumine pole 100 protsenti kindel.

„Maanteeamet uurib praegu, kas lihthangete korraldamine väljaspool suurt hanget on kõigi seadustega kooskõlas,“ märkis Kasesalu. „Praegu käib töö selle nimel, et see plaan teostuks.“

Maanteeameti pressiesindaja tunnistas, et kolme tunneli ehitamine väljaspool Pärnu ümbersõidutee ehitamise riigihanget võib tõsta tööde maksumust, ent liiklusohutuse ja -mugavuse seisukohalt oleks see kindlasti otstarbekas. “Väga oluline on ka ajategur, sest sellisel moel võidaksime paari-kolme kuu jagu suvist ehitusaega, ainult suure hankega jätkates läheks kõige magusam ehitusaeg kaotsi,“ lisas ta.

Kasesalu ei soostunud ütlema, kui kõrge oleks tunnelite väljaehitamise umbmääranegi hind, sest hanget pole veel välja kuulutatud ja puudub detailne info, milliseid töid oleks vaja teha.

Kohtumisel tõdeti, et optimistliku prognoosi kohaselt taastuvad tööd kogu teel uue hanke alusel käesoleva aasta septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles