Sindis läks olukord vesiseks

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööl vastu reedet jäi Sindis vähe puudu, et kordunuks 2005. aasta jaanuaritormi aegsed sündmused, kui pealetungiv vesi sundis inimesi kodu maha jätma.
Ööl vastu reedet jäi Sindis vähe puudu, et kordunuks 2005. aasta jaanuaritormi aegsed sündmused, kui pealetungiv vesi sundis inimesi kodu maha jätma. Foto: Ants Liigus

Neljapäeva õhtul Pärnu jõele rüsijääst tekkinud tammi tõttu Sindi kohal sängist välja tunginud vesi ujutas üle suured alad Pardi ja Auli tänava ümbruses. Ohtu sattus viis Pardi tänava elamut.

Kella 21.30 ajal oli sogane vesi majad juba oma haardesse võtnud ja loksus ähvardavalt hoovides. Kell 21.38 edastasid olukorra tõsisust mõistnud inimesed teate häirekeskusele, misjärel teavitasid kohale sõitnud Lääne-Eesti päästekeskuse päästjad ohust teisigi ümberkaudseid elanikke.

Samal ajal seadis end valmis Kaitseliit, juhuks kui vesi veel peaks kerkima ja inimesed evakueerimisel abi vajama. Vastu ööd hakkas vesi kättevõidetud positsioone siiski loovutama. Mistõttu inimesed söandasid koduseinte vahele jääda.

Eile hommikul olukorda kontrollinud päästjad fikseerisid, et vesi on jäänud umbes samale kõrgusele kui neljapäeval pool tundi enne südaööd. See tähendab, et otsest ohtu pole, aga igaks juhuks hoitakse piirkonnal siiski silma peal.

Sindi linnapea Anu Vassvik kinnitas, et juhul kui vesi tõuseb üle kriitilise piiri ja kodunt pagema sunnitud inimestel pole kuhugi minna, saab linn hädalistele peavarju pakkuda Pärnu maanteel sotsiaalmajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles