Rüüt Simson: Õnnelikud ja õnnetud päästmised

Rüüt Simson
, lapsevanem, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüüt Simson
Rüüt Simson Foto: PP

Tallinnas Haaberstis langes iidvana suursugune remmelgas hoolimata mitmekuulisest loodusinimeste ja teisitimõtlejate päästeaktsioonist. Nad üritasid ja proovisid kaitsta puud, mis aastakümnete vältel sealt möödujatele ilmeksimatult silma paistis. Minagi mäletan lopsakaid maad riivavaid oksi, mis läksid inetute paneelmajadega teravasse vastuollu. Tänu hõberemmelga kaitsjatele jõudis päästemissioon isegi riigipiiridest välja, kuigi vääramatu lõppvaatus oli enamikule juba ette teada.

Hiina provintsis toimus maalihe, mille mudavoolude alla jäi kümneid ja kümneid inimesi. Suure võiduna käsitleti noore perekonna päästmist hoolimata sadakonna inimese jäädavast kadumisest. Millisest päästevõimekusest saaksime rääkida meie siin, kui mudalaviinid Eesti külasid ründaksid?

Londonis põles kõrghoone, jättes sajad inimesed suitsu ja tule sisse lõksu. Nädal hiljem sai kangelaseks Läti päritolu mees, kes leekidesse mattunud pilvelõhkujast ennastsalgavalt inimesi evakueeris, ehkki põlev maja polnud isegi tema elukoht. Kahjuks kaotas majapõlengus siiski elu ligikaudu 100 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles