Pärnu jõel hakatakse jääd lõhkuma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofotod jääga ummistatud Pärnu jõest.
Aerofotod jääga ummistatud Pärnu jõest. Foto: Sirle Matt/Lääne-Eesti päästekeskus

Kuna Pärnumaal Sindi ja Surju vallas on endiselt veetase kõrge ja osa elanikke oli sunnitud kodust lahkuma, hakkavad päästjad täna seal jääd lõhkuma.

Päästeamet kontrollis pühapäeva varahommikul sealkandis olukorda. Lääne-Eesti päästekeskuse juht Ivar Kaldasaun ütles ERRi raadiouudistele, et Surju piirkonnas on küll mõningane veelangus, aga see võib olla ajutine ja täna alustatakse jää lõhkumist.

"Püüame Pärnu kesklinna vana silla poolsest küljest hakata eri meetoditega eest ära laskma," ütles ta. Korraga suurte tükkidega seda teha ei saa, sest ei tohi tektitada järgmist ummistust.

Kasutatakse süvenduskoppa, mis hakkab jääd lahti murdma ja silla juurest ülesvoolu liikuma. "Kaalume ka õhkimisvõimalusi ja tõenäoliselt hakkame tegema jäässe avasid, kust jõgi saaks keskosas pinnale voolata," selgitas Kaldasaun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles