Juubeliregatt pakub igale maitsele midagi

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakonna meeskond on kapten Peeter Volkovi juhtimisel võitnud nii kulda, hõbedat kui pronksi.
Põhjakonna meeskond on kapten Peeter Volkovi juhtimisel võitnud nii kulda, hõbedat kui pronksi. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Avamerepurjetajate iga-aastane võistlus Muhu väina regatt tõmbab võimsa magnetina nädalaks merele eri eesmärkidega mehi ja naisi. Kui ORC-gruppides seilavate suurte ja kiirete jahtlaevade meeskonnad on valmis kompromissituks heitluseks pjedestaalikohtadele, peavad paljud merekarud hoopis olulisemaks mõnusat kulgemist sadamast sadamasse, kus ootavad soe saun, maitsev õhtusöök ja lustakas kultuuriprogramm.

Pärnu purjetajad on kõigil senistel regattidel suutnud koduklubi lippu kõrgel hoida, läbi aastate on koju toodud ohtralt kulda, hõbedat ja pronksi. Mullu võitis Merepärli tiim eesotsas kapten Alari Akermanniga ORC II grupis esikoha. Kõige suuremate jahtide konkurentsis teenis Lady Bird noore kipperi Johannes Puusepa juhtimisel hõbeda ja Tuule mehed purjetasid Kristjan Mugra käe all kolmanda auhinna vääriliselt. LYS II grupis sai teise koha Priit Jürioja meeskond jahil Windwalker.

Selle aasta juubeliregatil purjetab Pärnu jahtkubi lipu all 16 alust. Põhjakonna roolib klubi üks staažikamaid kapteneid Peeter Volkov, kes startis Muhu väina regatil esimest korda juba 1977. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles