Kohus ei vabastanud süütajat ja varast ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu maakohus ei vabastanud lõppeval nädalal ennetähtaegselt vanglast meest, kes kannab süütamiskatse eest vangistust.

Kui Tartu vangla toetas kohtule esitatud iseloomustuses 43aastase Veiko Vaima vabastamist, siis kriminaalhooldaja ja prokurör olid sellele vastu ning kohus otsustas seekord nõustuda nendega. Kohus märkis, et karistus ei ole Vaima puhul oma eesmärki veel täitnud.

"Vaimale aastal 2005 ja 2008 mõistetud karistused ei ole omanud mingit toimet. Veiko Vaima on jätkanud uute kuritegude toimepanemist. 2008. aasta kohtuotsust tehes on kohus kohaldanud rahalist karistust ja seetõttu ei ole juba siis täitmisele pööratud aastal 2005 tehtud kohtuotsusega mõistetud vangistust. Sellele vaatamata ei kasutanud Vaima võimalust kanda ära karistus, mis ei seondu vabaduse võtmisega ehk ei tasunud rahalist karistust," märkis kohus.

Pärnu maakohus karistas mullu veebruaris Vaimat süütamiskatse, omavolilise sissetungi ning varguse eest kahe ja poole aasta pikkuse vangistusega. Karistuse määramisel arvestas kohus ka seda, et mees pani uued kuriteod toime katseajal ning tal oli varasema süüteo eest määratud karistus kandmata.

Süüdistuse järgi pani Vaima kõige raskema kuriteo toime tunamullu veebruaris, kui läks purjuspäi Kalda tänaval asuvasse elumajja ning tegi seal ühe korteri ukse taha lõkke. Tulekahju tagajärjel said kannatada trepikoja seinad, lagi, põrand ja katus ning korteris olnud mööbel. Pärast süütamist tungis Vaima lähedal asuva maja ühte korterisse, kus jäi magama ning kust politseinikud ta leidsid.

Kohtueelsel uurimisel selgus, et Vaima oli  2008. aasta märtsis sisenenud akna kaudu Pärnumaal Audru vallas asuvasse tallu, kust varastas ligi kümme kilogrammi kartuleid ja kaks alumiiniumpotti. Sama aasta septembris käis aga mees vargil samas vallas asuvas teises talus, kust sai saagiks toitu, tööriistu ja muid esemeid. Järgmisel kuul varastas mees Audru kultuurimaja eest jalgratta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles