Varjupaik sai inimeste toel uue kassimaja

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gertrud Alatare

Teisipäeval jõudis Raba tänava loomade varjupaika uus ja kauaoodatud kassimaja, mis osteti Pärnu noorte ja suursponsorite toel.

Varjupaikade mittetulundusühingu fundraiser’i (rahastuse leidja, toim) Mari Hagi sõnutsi on transporditavad soojakud suur abi. “Kuna meieni jõuavad nii toa- kui õuekassid, on oluline nad üksteisest eraldada. Selleks on aga vaja eri hooneid,” selgitas Hagi, kelle andmetel jõuab aastas varjupaika ligemale 600 kassi, kelle eest hoolitsemine nõuab raha. Hagi hinnangul on siiani vananenud hoonetega hakkama saadud, ent uuenduslik lahendus parandab loomade ja töötajate tingimusi.

Projektile aluse pannud kutsehariduskeskuse noored kogusid heategevusliku tordioksjoniga ligemale 600 eurot. Õpilaste annetatud summa sai lisa hea toidu festivali korraldajatelt ja raadiojaamalt Star FM, mis loterii ja etoloog Aleksei Turovski maalitud pildi müügiga üle 3000 euro kogusid. Viimane abistav lüli oli Halinga valla soojakute tootja Riverman Invest, mis puudu olnud summaga toetas ja soojaku loomadeni transportis. “Väga tore on näha, et inimesed ise tunnevad huvi ja soovivad varjupaika aidata, sest meil maja ehitamiseks raha pole,” tunnistas Hagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles