Juhtkiri: Sõbralik koostoimimine

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Läinud nädalavahetus ajas paljudel pärnakatel harja punaseks ja sundis nädala esimese tööpäeva hommikul telefoni haarama ja toimetusse helistama. Põhjus peitus suuremat sorti segaduses pühapäeval.

Juba eelmisel aastal oli näha, et linnavalitsuse avalike ürituste lubade väljastajaid ei huvitagi suveürituste hajutamine nädalavahetustel ega toimuva koordineerimine nii, et kõik saaksid sõbralikult koos toimitud.

Kuigi Pärnu Harmonica rahvusvahelise festivali korraldajad olid juba möödunud aastal oma toimumiskuupäevad ja rongkäigusoovi aegsasti teatavaks teinud, selgus ikkagi, et üht-teist tuli rulluisuürituse tõttu teisiti teha. Pühapäevane rongkäikki võinuks olla märgatavam, aga nüüd tuli liikuda kuidagi Rüütli tänava kõnniteed mööda.

Kesklinna kuueks tunniks sulgemiseks loa andnud linnaametnikud ei arvestanud vähimatki linlaste ega suvekülalistega. Kohalikud ei tee ainult oma nädalavahetuse toimetusi, vaid osa inimesi peab puhkepäevadelgi tööle saama, rääkimata kesklinna toitlustajate vajadusest söögikohti varustada. Rullituuri tõttu muudetud liikluskorralduse kohta info ei levinud.

Pärnu järgmine linnavalitsus peaks arvestama linna suvise eripäraga ja mitte lubama ürituste ajal kesklinnas liiklust sulgeda.

Segadusse sattunud autojuhid kasutasid Rüütli tänavat, tehes lilleredeli vahelt pöörde Munga tänavale, üks julgem sõitis ohutulede vilkudes läbi Lastepargi. Politseid ei paistnud kusagil.

Pärnu järgmine linnavalitsus peaks arvestama linna suvise eripäraga ja mitte lubama ürituste ajal kesklinnas liiklust sulgeda. Näiteks kiirendajad ei kipu võistlema sirgele Pikale tänavale, vaid organiseerivad oma karikasarja etapi kuu lõpus lennuväljal. Keegi pole spordiürituste vastu, aga nende korraldamiseks leidub muidki kohti kui elutähtis liiklussõlm kõige aktiivsema liikumise perioodil.

Ilmselt just tingituna paljude ürituste kuhjumisest ühele nädalavahetusele jäi Watergate, mis varasematel aastatel on olnud keskne veefestival, seekord üpris varju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles