Kinoteatri liikmeid seob ühine huumorimeel ja maailmatunnetus

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Siim Vahur

Vahva nime taga seisab teatrit tegevate sõprade rühmitus, Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli 25. lennu lõpetanud Paavo Piik, Diana Leesalu, Henrik Kalmet ja produtsent Paul Piik. Õigus- ja finatsküsimustega tegelev Alari Rammo on samuti algusest peale teatritegijate tuumikusse kuulunud.

Kinoteater on majata projektiteater, kuid see ei ütle teatri produtsendi Paul Piigi sõnutsi lavastuste sisu kohta midagi. Enamasti lähtutakse tema teatel dokumentaalsest materjalist, aga meeleolu mõttes on tehtud draamat ja komöödiatki. Piigi jutu järgi eristub Kinoteater ülejäänutest selle poolest, et neil pole kunagi olnud sundust lavastusi luua. "Oleme alati väga motiveeritud, sest valime ja otsime projekte, mis meid ennast käivitavad," rääkis produtsent.

Kinoteater sai alguse 2010. aastal lavakunstikoolis õppiva sõpruskonna soovist teha midagi peale koolis ettenähtud programmile. "Tahe oli teha midagi iseseisvalt, omal initsiatiivil ja oma maitse järgi," põhjendas Paul Piik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles