Pisiasjad päikesejaama tööd ei häiri

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutja talus puhkava Ats Lensmendi sõnutsi on päikesejaam voolukatkestuste arvu vähendanud.
Kutja talus puhkava Ats Lensmendi sõnutsi on päikesejaam voolukatkestuste arvu vähendanud. Foto: Gertrud Alatare

Möödunud aasta oktoobris paigaldati Saarde valda Kutja talu õuele juhtmevaba mobiilne päikeseelektrijaam, asendamaks sellesse piirkonda 1950.–1960. aastatel toodud vananenud elektriliine.

Talus puhkava Ats Lensmendi hinnangul pole üheksa kuu jooksul elektrileviga suuri probleeme ette tulnud. "Paaril korral on esinenud katkestusi, millele on paneelide paigaldajad kohe lahenduse leidnud," rääkis Lensment. Tema sõnutsi on koostöö jaama rajanud osaühinguga Energogen läinud sujuvalt. Ettevõte kontrollib regulaarselt, et paneelide tööd hinnata ja parandada. "Firma leidis lahenduse isegi jaanilaupäeval, mil neid rikkest teavitasime," märkis Lensment.

Päikeseelektrijaama rajamine on talus puhkava mehe arvates elektri lõpptarbijatele oluline. "Vana lahendust kasutades esines palju voolukatkestusi. Hiire köhatuski võis liini murda ja puudele kukutada," meenutas Lensment.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles