Muhu väina regatt jätkub täna Pärnu lahel

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pärastlõunal jõudis 60 Muhu väina regati laevastik priske tagattuule toel värviliste spinnakerite all Kihnust Pärnussse.

Juubeliregati seni kõige kiiremal sõidul võitis ORC I grupis esikoha Pärnu jahtklubi lipu all seilav Ott Kikkase Sugar 2, järgnesid Reval Cafe meeskond eesotsas Eero Pangaga ja pärnaka Johannes Puusepa tiim jahil Lady Bird.

Viie etapi kokkuvõttes, millest üks halvim tulemus maha arvati, juhib regatti Jaak Jõgi Forte, teisel kohal asub Tiit Vihuli Olympic ja kolmandaks kerkis Sugar 2. Kristjan Mugra meeskond jahil Tuule asub üheksandal positsioonil.

ORC II grupis olid Kihnu-Pärnu etapil kolm edukamat Evelyn III (kapten Kristen Pugi), Jazz (Juss Ojala) ja Adele (Aleksander Zolotov). Regati liidrikohta hoiab Amserv Toyota ST Margus Žuravljoviga roolis, järgnevad Jazz ja Ivari Aru Cherie. Pärnaka Erki Meltsa meeskond jahil Directo langes kaks kohta, kuuendale positsioonile, Masu on 11. ja Freya 12. kohal.

Klassis ORC III jätkub idanaabrite ülemvõim. Esimesena finišeeris Pärnus Vassili Aleksejevi jaht Kvartet, kannul Anatoly Shukanovi Fart ja Leonid Chizhiki Bamby. Viie etapi järel on esimene Fart, teine Kvartet ja kolmas Bamby.

ESTLYS I grupis võitis etapi Ain-Ike Jalasto meeskond jahil Fanatic, teise koha sai Sergei Ganichevi Ariel Venemaalt ja kolmas oli lätlase Kristaps Remessi Lemans. Võistlust juhib Mart Tamme Katariina Jee, järgnevad Alari Ivansoni Tessa ja lõunanaabrite Lemans. Pärnu parimana jätkab Peeter Volkovi Põhjakonn regatti neljandal kohal, Nora Lii on 15. ja Adventure 20.

ESTLYS II grupi konkurentsis olid eile kolm paremat Andrus Luhti jaht Iti, idanaabri Dmitri Diakovi Sinaja Ptica ja eelmise etapi võitnud Margus Hieti Elli.

Regati liider on Mikk Metstaki Brigitta, teist kohta hoiab Guido Grassi Pinta ja kolmandal positsioonil asub Venemaa jaht Onega Nikita Brilliantoviga roolis.

Pärnu jahtklubi lipu all seilavatest meeskondadest on Temper 11., Sinilind 13., Põhjatäht 17. ja Lily 21.

ESTLYS III võistlusgrupis oli Pärnus esimene Mikas Miniotase Vindoga, teise koha vääriliselt seilas lõunanaabri Aleksanders Smertjevsi Irisha ja kolmanda koha sai Mercurius Margus Tasa juhtimisel. Viie etapi järel juhib võistust Pille Kaasi Aurora, järgnevad Mercurius ja Tiit Kaljuveere Meeri. Pärnu jahtidest seilab La Folie 16. ja Allegro 28. kohal.

Folkbootide klassis tuli etapivõitjaks Tiit Riisalo jaht Lind, kannul Olev Oolupi Bacchus ja Ott Kolgi Castor. Grupi liider on Lind, teisel kohal asub Bacchus ja kolmandal positsioonil jätkab regatti Peeter Välkmanni Tee Chee. Pärnu kapteni Norman Saarsoo meeskond jahil Caramia on 11. tabelireal.

Täna ennelõunal jätkub 60 Muhu väina regatt lähiraja sõitudega Rannahotelli esisel veeväljal. Võisteldakse korraga kahel rajal ja igale klassile on kavas korraldada kolm sõitu. Päeva teises pooles saavad nii merekarud kui linnarahvas jahtklubis head muusikat nautida ja jalga keerutada. Homme hommikul stardib regati laevastik Pärnu lahelt Riia suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles