Peeter Järvelaid: Eesti ja pagulased ajakirja Time peeglis

Peeter Järvelaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Järvelaid.
Peeter Järvelaid. Foto: PP

Tänavu soovisid ajakirja Time ajakirjanikud koos Süüriast pärit põgenikega läbi teha teekonna Eesti-Vene piiri lähedale Põlvasse. Neil oli aega ja võimalust sellest maailmale pikem lugu vahendada.

Vaba meedia esindajatele pole võimalik midagi ette kirjutada ega soovitada, vastasel juhul tunneksid ajakirjanikud end piiratuna. Kuid rohkem teadmisi Eesti 20. sajandi ajaloost oleks ajakirjanikule kasuks tulnud, selgitamaks maailmale paremini, miks enda arvates keskklassi tasemel elanud süürlased tunnevad end Euroopa Liidu suhteliselt edukas Ida-Euroopa riigis aastal 2017 halvasti, nimetades oma elu Eestis sundabieluks.

Ajakiri Time teeb Eestisse paigutatud süürlaste näitel maailmale selgeks, et Euroopa Liidu pagulaste ümberasustamise poliitika pole olnud päris õige, see pole järginud ümberpaigutatute vaba tahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles