Lihula mõisas kohtuvad "Eesti mõisad" "Eesti mõisamaastikega"

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdielamuse kõrval saab Lihula mõisa külastaja kunstielamuse.
Kontserdielamuse kõrval saab Lihula mõisa külastaja kunstielamuse. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kontserdisarja "Eesti mõisad" tänavusuvine esimene kontsert tuleb 27. juulil Lihula mõisas. Kontserdielamuse kõrval saab Lihula mõisa külastaja kunstielamuse.

Nimelt on mõisahoones 5. juulist 5. augustini avatud Mall Nukke maalinäitus "Eesti mõisamaastikud". Tegemist on kultusliku kontserdisarja uuendusliku osaga. Tund enne kontserdi algust tehakse näitust tutvustav ringkäik kunstnikuga. Maalide müügiga toetatakse kontserdisarja viimast toimumispaika ehk Hummuli mõisakooli. Näitust kureerib Hausi galerii. Nukke maalidelt vaatavad vastu habrastes klaaskuulides peegelduvad mõisafassaadid, taustal rahvusvärvides kangaribad. Maalid jutustavad loo ühest etapist eesti rahva saatuse ja kultuuripärandi kujunemise teel. Väljapanek kõlab kokku nii voogavate vormidega härrastemajas ja mõisapargis kui ka kauni ja õrna barokkmuusikaga. Näituse teise osana on Mall Nukke figuratiivsed söejoonistused eksponeeritud Tallinna Hausi galeriis. 

Nukke on omandanud Eesti kunstiakadeemias graafiku erialal magistrikraadi, kuid on kasutanud oma loomingus maali, kollaaži ja digitaalseid väljendusvahendeidki. Personaalnäitustega esineb kunstnik 1991. aastast. Ta on Eesti vabagraafikute ühenduse, Eesti kunstnike liidu ja Eesti maalikunstnike liidu liige. 

Hausi galerii esindab Eesti kõrgetasemelist professionaalset kunsti aastast 1997. Autorid, kellega galerii töötab, on tuntud nii kohalikul kunstimaastikul kui rahvusvahelisel areenil. Kunstiklassika oksjonite kõrval on galerii korraldanud heategevuslikke enampakkumisi.

Corelli Musicu kontserdisari "Eesti mõisad" on head tegev sari, mis 1999. aastast igal suvel ühendab Jüri Kuuskemaa ajalootutvustuse, arhitektuuripärlid ja mõisatesse sobiva muusika metseenlusega väikeste mõisakoolide ning -lastekodude heaks. Sari ühendab endisaegade väärtused nüüdisaja kunstiinimeste loominguga 800aastasel Maarjamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles