Ilmataat kiusas purjetajaid Pärnu lahel

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

60. Muhu väina regati laevastik seilas eile võistluse eelviimasel etapil, lühirajasõidul Pärnu lahel. Täna hommikul heisatakse purjed ja võetakse kurss Riia poole.

Kuigi regati juhendi järgi oli igale paadiklassile lühirajal ette nähtud kolm sõitu, suutsid regati korraldajad ilmataadi vingerpusside tõttu korraldada kaks võistlust. Hommikuse tuulevaikuse pärast tuli starte mitu korda edasi lükata, purjetajate õnneks hakkas aga veidi enne keskpäeva läänekaarest puhuma. Selleks ajaks, kui jahid stardiliini taha kogunesid, näitasid mõõteriistad tuule tugevuseks 7–8 meetrit sekundis. Võidupurjetamise viimase faasis avanesid taevaluugid ja merekarudele langes kaela korralik vihmavaling.

ORC I klassis sai kahe sõidu kokkuvõttes etapivõidu Ott Kikkase Sugar 2, järgnesid Tiit Vihuli Olympic ja Eero Panga Reval Cafe. Enne otsustavat etappi tõusis liidrikohale Olympic, teisel positsioonil jätkab seni võistlust juhtinud Forte Jaak Jõgiga roolis ja kolmandal tabelireal on Sugar 2.

ORC II grupis oli lühirajal parim Juss Ojala meeskond jahil Jazz, teise koha punktid sai Kristen Pugi Evelyn III ja kolmandana lõpetas Tanel Tamme Vesikaar. Regatti juhib Jazz, teisel kohal purjetab Margus Žuravljovi Amserv Toyota ja kolmas on Evelyn III. Pärnu kapteni Erki Meltsa tiim purjekal Directo asub edetabelis kuuendal kohal.

ESTLYS I grupis võttis Pärnu lahel võidu lätlaste Lemans (Kristaps Remess), järgnesid Sylvia (Aare Kööp) ja Katarina Jee (Mart Tamm). Enne viimast etappi asub liidrikohal Katariina Jee, tihedalt kannul Lemans ja Alar Ivansoni Tessa. Pärnu parimana asub Peeter Volkovi Põhjakonn neljandal koha.

Klassis ESTLYS II oli eile parim Brigitta Mikk Metstaki juhtimisel. Teiseks tuli Margus Hieti Elli ja kolmanda koha sai venelaste Lilya (Dmitri Galiuta). Veenva ülekaaluga juhib võistlust Brigitta, teine on idanaabri Nikita Brilliantova jaht Onega ja kolmas Rain Riimi Centaur. Pärnu jahtklubi meeskondadest on enne viimast sõitu parim Harri Murdi Temper, kes asub 36 konkurendi seas 12. kohal.

ESTLYS III grupis võttis Pärnu lahel võidu ja juhib regatti Pille Kaasi Aurora. Teisel kohal oli nii eile kui on kuue sõidu kokkuvõttes Margus Tasa Mercurius. Tiit Kaljuveere Meeri sai lühirajal neljanda koha ja säilitas regati pingereas kolmanda positsiooni.

Folkboot-klassis kindlustas Tiit Riisalo Lind eilse etapivõiduga oma liidrikohta. Teise tulemuse sai lühirajal Olev Oolupi paat Bacchus ja kolmandana jõudis lõpujoonele Peeter Välkmanni purjekas Tee Chee. Pärnakate Caramia Norman Saarsoga roolis jätkab juubeliregatti 11. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles