Mitmiksünnituste puhul mustrit ei joonistu (1)

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistearst Urve Pappa leidis, et mitmike sündide arvu langust võib seletada kunstlikul viljastamisel vaid ühe embrüo siirdamine.
Naistearst Urve Pappa leidis, et mitmike sündide arvu langust võib seletada kunstlikul viljastamisel vaid ühe embrüo siirdamine. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu haiglas on sel aastal kaksikuid ilmale tulnud kuuel korral. Kuigi möödas on alles pisut üle poole aasta, on eelmise aasta kaksikute arv juba ületatud. Millal Pärnus aga viimati kolmikud sündisid, ei osanud haigla turundusspetsialist Errit Kuldkepp öelda, sest andmed elektroonses arhiivis ulatuvad vaid 1999. aastani.

“Muidugi tundub, et kaksikud või kolmikud on väga toredad. Üks vaev, üks kandmine ja sünnitamine ning korraga mitu last. Kuid riskid ei ole seotud ainult rasedusega. Sageli on märksa keerulisem ja raskem pärast sünnitust,” rääkis naistearst Urve Pappa.

Nagu elus ikka on kõigel plussid ja miinused. Mitmikud kasvavad ja mängivad koos, on väga tugev õe-venna side kogu eluks. Kuid naistearst nentis, et nad on lasteaias ja esimestel kooliaastatel vastuvõtlikumad viirushaigustele. Seetõttu on emadki sagedamini haiguslehel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles