14 naist üritavad püstitada uut langevarjurekordit

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline langevarjulaager Parasummer tuleb tänavu suurem kui eales varem. Laagri esimene päev pakkus hüppajatele fantastilist ilma ja mõnusaid hüppeid.
Rahvusvaheline langevarjulaager Parasummer tuleb tänavu suurem kui eales varem. Laagri esimene päev pakkus hüppajatele fantastilist ilma ja mõnusaid hüppeid. Foto: Urmas Luik

Langevarjurid vallutavad kümneks päevaks, 14.–23. juulini Pärnu taeva, organiseerides siinsel lennuväljal kogu pere lennundusürituse “Pärnu taevas 2017” ja iga-aastase rahvusvahelise langevarjurite treeninglaagri Parasummer. “Parasummer tuleb tänavu suurem kui eales varem,” lubas ürituste peakorraldaja Liis Raudvere.

Lennundusürituse “Pärnu taevas” eesmärk on tutvustada Pärnu elanikele ja külalistele lennusporti ja innustada külastajaid sellest aktiivselt osa võtma. “Pealtvaatajad on lennuväljale teretulnud kogu ürituse vältel, aga soovitame tulla sel nädalavahetusel, sest siis jagub põnevaid tegevusi kogu perele kõige rohkem,” rääkis Raudvere. “Paneme püsti suure LED-ekraani, kust saab jälgida, mida langevarjurid pärast lennukist hüppamist ja enne maandumist vabalangemise käigus teevad. Saab proovida kiikingut, tuulelohesid meisterdada ja droone lennutada. Toimuvad loosimised, avatud on batuudiga lasteala ja kohvik.”

Sel nädalavahetusel on uudistamiseks väljas lennumasinad, mudellennukid ja droonid, Pärnu rannas näeb langevarjurite näidismaandumist ja lennuväljal kaitseväelaste näidishüppeid nüüdisaegsete dessantvarjudega. Üritus on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles